Správa zařízení po pandemii Covid-19

Úvod

Přestože pandemie Koronaviru v roce 2020 už pomalu ustupuje, nikdo neví, zda nebo kdy nás další pandemie donutí znovu zavřít naše firmy a drasticky změnit náš každodenní život. Mnoho správců zařízení si je této hrozby vědomo a přijímá nezbytná opatření, aby byli v budoucnu na podobnou situaci lépe připraveni.

Tento článek zvýrazní některé z osvědčených postupů, které můžete implementovat ihned, aby bylo vaše zařizení odolnější vůči pandemii.

Home office

Pro některé profese není nutné fyzicky chodit do kanceláře každý den, aby vykonávali svou práci. Například online marketing nebo prodejci, mohou fungovat také z domova.

Limitování počtu lidí ve vaší kanceláři vám pomůže nejen předcházet šíření nemocí, ale také vám umožní ušetřit na údržbě zařízení a spotřebě energií.

Společenský odstup

Před pandemií byly kanceláře často přeplněné a lidé museli pracovat v těsné blízkosti, což ztížilo zastavení šíření koronaviru. Pokud implementujeme sociální distanční protokoly v kanceláři, a poskytneme lidem více prostoru, můžeme snížit nebezpečí další pandemie.

Systémy správy budov

Pokud vypukne další pandemie a donutí podniky, aby se znovu zavřely, bude velmi důležité abyste měli kontrolu nad vaším zařizením. Ti s systémem správy budov (BMS) mají obrovskou výhodu, protože mohou dálkově sledovat a ovládat všechna důležitá data.

Schopnost sledovat spotřebu energie a vody v reálnem čase odkudkoliv pomáhá správcům zařízení omezit plýtvání energií a předcházet zbytečným výdajům na údržbu.

Dezinfekce a úklid

Bezpečí zákazníků a zaměstnanců je prioritou všech, a proto by v budoucnu měli facility manažeři zajistit, aby jejich zařízení zůstala čistá a snížili tím hrozbu nákazy.

K tomu je idealní implementovat software pro správu zařízení, který sleduje, které oblasti by měly být vyčištěny.

Mohlo by Vás také zajímat: